måndag 15 september 2014

De miljövänligaste är inte alltid de bästa

Att ta bort vindkraften kanske är ett bra alternativ ändå? Vi har alltså 2800 vindkraft i Sverige, som producerar 4% av all vår energi. För bättre energi, satsar vi istället på kärnkraft och forskning till nya resurser.


Ett av våra problem i Sverige är att vi slösar allt för mycket pengar på vindkraftverk. Vi har ungefär 2800 vinkraftverk, då ett vindkraft kostar ungefär 24 miljoner kronor. Tillsammans ger alla dessa vindkraft 4% av all energi i Sverige.

Till samma kostad tycker jag istället att man ska lägga dessa pengar till en början för bättre säkerhet på kärnkraft. Vi satsar istället på kärnkraften där vi har 3 stycken i Sverige, som ger 39%. Om vi minskar på vindkraften och säljer, kommer vi tjäna flera miljarder kronor. Som vi senare också kan lägga på forskning till ersätta kärnkraft till något bättre.
För att vindkraftverken ska kunna ge energi till hela Sverige behövs det 70 000. Det skulle alltså kosta oss 2100 000 000 000 Svenska kronor.
Från när man sätter upp ett vindkraftverk tills det plockas ner eller slutar fungera, så är det endast 20-40% av den tiden vindkraften producerar energi. Det är väldigt få energitimmar.
Vindkraft tar också väldigt mycket plats. Helst vindkraftparker. De kan ge väldigt mycket oljud och djurlivet blir självklart störda.

Självklart är vindkraftverk bra också. Annars hade vi ju inte haft några. Det är både miljövänligt och man kan placera dom vart som helst. De tar heller inte mycket resurser.

Men jag tror ändå att i framtiden kommer vi tjäna mer på att satsa på kärnkraften.

Källor
http://vind.kraftig.se
http://fera.nu/fragor-svar/24/
http://ekologistas.se/fornybart/vindkraft/de-riktiga-sanningarna-om-vindkraft-hela-listan/#.VBlDvRZ_3Zg
Tilda Carlsson

1 kommentar:

  1. Ja, vindkraft är det sämsta av alla alternativ.
    De är de mest miljöförstörande och kräver mest av jordens resurser, landskapsyta, ekonomi och människors välbefinnande.

    SvaraRadera